Oldalak

2012. március 2., péntek

Napsütés, virágok, kertitörpék...

Gyönyörű idő van ma, igazi kertészkedős (naná). Délelőtt kimentünk a gyerekekkel, de én legszívesebben az egész napot kint tölteném. Sorra nyílnak a virágaim, a krókuszok, hóvirágok

krókuszok

hóvirágok

és már szép bimbósak a hunyorok is. 

hunyor

A tavasz egyik biztos jele az is, hogy kirajzottak a motorosok. 

motoros banda

Végre lehet jókat játszani a kertben. Marci leszállópályát rajzolt az aszfaltra (nagy nehezen lebeszéltük róla, hogy a házfalat is összefirkálja...)

aszfaltrajz művész


és buborékot fújt. Utóbbit nem tudtam lefényképezni, mert mindenáron belerobogott a képbe, ugyanis a fényképezőgépet vette célba a buborékokkal.
Kata is nagyon élvezi a szabadságot, lelkesen rohangál, aminek azért még elég sokszor hasraesés a vége. Ilyenkor mindig jön, hogy töröljem meg a kezét. A motorozás és a fűnyírózás a kedvence. Brümmög is hozzá. :)

motoros csaj

jó móka a fűnyírózás

Lecsücsült a sziklakert elé, úgy festett ott, mint egy igazi kis kertitörpe. :) Előszedtem onnan, leporoltam a gatyóját, visszaült. 

kertitörpe

ez milyen érdekes!

El is fáradtak a sok mókázásban, úgy alszanak mindketten, mint a kis bunda. :)


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/



4 megjegyzés:

  1. Betondzsungellakóként kicsit irigykedek,amikor a képeket nézem.A városi utcákon még nem igazán zöldül semmi.Mondjuk,az jó,hogy a nap itt is süt,jobb kedvem van gyalogolni.Azért van itt is jele a tavasznak.A virágárusoknál(tisztelet a kivételnek)hajmeresztő színekben pompázó,giccses bigyókkal teletűzdelt növénykompozíciók rezzegetik a jobb ízlésű közönséget.Az emberek meg feszengve sétálgatnak a télen "kinőtt" tavaszi kabátjukban,magukban elmélázva a jól sikerült karácsonyi vacsora emlékén,na és nem utolsósorban a kevésbé jól sikerült újévi fogadalmakon...Miszerint soha többé nem hízzák ki a kabátjukat,mert 20-30 év múlva úgyis ez lesz a divat:)

    VálaszTörlés
  2. Ha minden kertitörpe ilyen aranyos lenne,akkor talán végre nem félnék tőlük.

    VálaszTörlés
  3. A te virágoddal mi a helyzet? Él még az erkélyen? :)
    Olyan érzékletesen írtad le ezt, hogy feszengenek az emberek, nem egy konkrét személyre gondoltál? :P

    VálaszTörlés
  4. Tegnap,mivel nem voltam itthon,egész nap nem találkoztam a növényemmel.Ma reggel rémülten vettem észre,hogy úgy állnak a levelei,meg a virágok is,mint egy csüngőmuskátli...Gyors locsolás után lassan éledeznek.Megyek,meg is nézem őket,ma még csak tizedszer.Az én kabátom még jó,mert elővigyázatból sosem veszek passzentosat:D

    VálaszTörlés