Oldalak

2012. június 5., kedd

Szinte arborétum

Rengeteg kép következik, hiszen már majdnem egy hónapja nem tettem fel a virágaimról fotót. Most gyorsan pótolom:korbácsliliom

nézz, nézz az ég felééé

írisz 1

írisz 2
 A következő két virágnak sajnos nem tudom a nevét. Várom az ötleteket. :)nem tudom milyen szegfű

tollas szegfű

tűzeső

évelő harangláb
Nem összekeverendő a harangvirággal:

évelő harangvirág

évelő szarkaláb

olyan, mintha marcipánból lenne

rózsaszín szívvirág

A mexikói csodahajnalka sok virágot hoz, de egyenlőre még messze van attól, hogy dúsan befussa az erre a célra készült kaput.

mexikói csodahajnalka

ligetszépe

díszhagyma féle

pénzlevelű lizinka - sárga virágtenger
Mostohatestvére -egy vadnövény- csak úgy magától nő a kert sarkában, de szerintem legalább olyan szép:

közönséges lizinka

csak annyi volt a cserépen, hogy egynyári...
Páran a rózsák közül:

a legszebb és legillatosabb

ezt a minirózsát ajándékba kaptam egyszer Marcikától és kiültettem szabad földbe


egyik kedvencem, Csipkerózsikának becézem :)


A szabad földbe ültetett amarillisz (Hippeastrum) "elfelejtett" virágszárat növeszteni, viszont hatalmas virágokat hozott, és ugyanazon a hagymán lesz még egy virág is. Így egy kicsit most elbújik a virágdzsungelben. :)

Kukucs! Balra: kaliforniai kakukkmák

a legújabbak: muskátlis-petúniás-díszcsalános 

Kiskata segített öntözni a frissen ültetett virágokat. Elég sajátos technikát alkalmazott, először gondosan meglocsolta a járdát:

Mazsi meghökkenve nézi :)

kicsit öntött azért a díszcsalánra is
 A végén saját magát is meglocsolta. Mondjuk ráfér, amilyen kis apró a kincsem... :)

kerti zuhany

ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/

5 megjegyzés:

 1. Igen, igen, igen! Attól féltem, nem lesz zuhanyzás, de így már mindjárt más. Mondjuk Kati ezzel kezdi, úgyhogy utána rögtön öltözködés. Ezért (is) várom a nyarat, el lehet hagyni a vizeskedés utáni átvedlést.

  Gyönyörűek a növényeid, nagyon megnézném egybeképen is őket. De persze be tudom osztani ezt is.:)

  Az évelőként vett fehéred a díszgyertya (Gaura), a második névtelen pedig sarkantyúvirág (Centranthus). A sárgát nem ismerem, de körülnézhetek. Képzeld nekem is van olyan első féle, nagyon illatos rózsád, Nostalgie néven vettem.

  Jó ötlet, lehet hogy én is kiültetem az amarilliszt a virágágyba, sőt még a dáliákkal is el vagyok maradva. Nálatok is "állandóan" esik az eső? Mire a földre lehetne menni, gyakorlatilag megint esni kezd. Nem panaszkodás, csak érdeklődés.:)

  VálaszTörlés
 2. Ránézésre a sárgád is liliom, talán Asphodeline-féle.

  VálaszTörlés
 3. o.O Hogy te miket tudsz! Ezeket csak úgy kisujjból, vagy hogyan? :)
  Köszönöm, megpróbálom megjegyezni a neveket.
  Nálunk egész jól beosztja az eső mostanában, nem panaszkodhatok. Az esetleges esőmentes időszakokat meg esővízgyűjtéssel éljük túl. Van 3 db 200 + egy 150 literes hordónk. Általában pont arra fogy el, mire jön a következő adag zuhé. Bár mostanában csak a cserepeseket kell öntöznöm, a többit megoldják az égiek.
  "Szakmai" titok: a kertem elég pici és minden oldalról betonkerítés határolja, amit nagyon nem szeretek, meg fényképen se mutat túl jól háttérként. Ezért fényképezem általában egyesével a virágokat. :) Na de ha majd végre a miénk lesz a kicsi ház a hatalmas telekkel... Jó lenne már ott tartani.

  VálaszTörlés
 4. Csak egy részét kisujjból. Sajnos(?) elég jó memóriám van, szóval nem kerül nagy fáradtságba. Mondhatni ragad rám, mint a kosz:)
  Kéne nálunk is az a hordó, és meg kell oldani az esővíz belevezetését. Nálunk pont ott érkezik le a csatorna a tetőről, ahol a legszűkebb a hely, és persze ott bonyolítjuk a legnagyobb forgalmat, nem fér oda a hordó, ki kell mást találnunk, anélkül, hogy bádogost kellene fizetni...
  Szóval, hogy is van? Tervezgettek? Vagy folyamatban van valami? Vagy még csak álomlista topos?

  VálaszTörlés
 5. Jó neked, az én mottóm az, hogy akinek nincs esze, legyen notesze, mert olyan az agyam, mint a rosta. :) Azért a virágneveket próbálom megjegyezni.
  Egyenlőre álmodozunk egy konkrét házról. Ha van kedved, olvasd el a legelső bejegyzésemet, az (Otthon)teremtő gondolatokat, meg a párral utána következőt, a Hétköznapi boszorkányságokat. Azokban benne van, hogy mi a pálya.

  VálaszTörlés