Oldalak

2012. február 9., csütörtök

A hómunkás és a szerelőlány


Úgy vártam már a havat, mint gyerekkoromban és most nem csak magam miatt. Hadd örüljenek végre a gyerkőcök, hogy lehet szánkózni és hóembert építeni! Marci lelkesedése határtalan. Oviba indulás előtt és hazajövetelkor havat lapátol, ami kb. annyit takar, hogy a járdáról gondosan elpucolt havat visszaszórja a járdára. Vagy mint tegnap reggel, az árokban térdig a hóban lapátol bőszen. :) Hagyom, hadd csinálja, elvan a gyerek, ha játszik... A cipője vízálló, én meg addig legalább beapplikálom Katát a gyerekülésbe.
Tegnap Apa megígérte neki, hogy ha felébred délután, építenek hóembert. Elég későn ébredt fel (biztos elfáradt a sok hólapátolásban), így mire végeztek a hóembergyurmászással, majdnem besötétedett. Nagyon jóképű kis emberke lett, igaz elég kis növésű, de mint tudjuk, nem a méret a lényeg... :) Valódi gombjai vannak a kabátján, Apa műhelyéből, és igazi gombszemei. Ezek után nem kérdés, hogy az orra is egy nagy piros gomb. Répa ugyanis nálunk csak a fagyasztóban található szeletelve, az meg elég furán mutatna szerintem.

Végre hóóóó!

A vidám hómunkás

Ugye milyen szépek?

Ma végre Katusnak is meg akartam mutatni a hóembert. Szerettem volna egy szép kis közös fotót készíteni kettejükről is. Kata odament a hóemberhez, megfogta a "kezét" és onnantól menekülőre fogta. Szerintem arra gondolt, hogy "jujj ez ugyanolyan bökős, mint a karácsonyfa, nem tetszik!" Ezek után még el is esett szegénykém. Alig bírtam megvigasztalni, annyira sírt. Azt hiszem, neki nem annyira szimpatikus ez a hó nevű dolog. Sebaj, jövőre már bátrabb lesz! :)
Tegnap sikerült egy nagyon édes képet csinálnom róla. Nagyon mozgalmas délelőttünk volt, kifáradt a sok ide-oda futkosásban és elaludt játék közben. Egyik kezében az elmaradhatatlan nyuszi, másikban egy szerszám. :)

Elaludt munka közben

Szeretem őket nagyon! :)


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/






2 megjegyzés:

  1. Kisvárosi gyerekek lévén az biztos,hogy a hó nagy élmény volt.Kedvenc élményem,amikor azt hittük,hogy a húgom lába rókacsapdába szorult a hó alatt...Először a félelemtől ordítottunk,mint a csacsi,utána meg nyerítettünk,mint egy ló.Ugyanis szerencsére nem a város szélén oly gyakori(akkoriban legalábbis)vas csapda volt,hanem egy nagy lyukas lábos díszelgett a húgom csizmájára rászorulva.Igaz,hogy izzadtunk a mínusz 15 fokban(érdekes,akkoriban meg sem kottyant ekkora hideg)mire ki mertük húzni a lábát a hó alól,elképzelve a legrosszabbat,de szerencsére ez volt a legnagyobb "balesetünk"Imádott Góré dombunk ma már le is van zárva a forgalom elől,nem csoda,hisz több generáció gyerkőcét szolgálta hűséggel...

    VálaszTörlés
  2. Azért az ijesztegetős időjósoknak megmutatnám Marci vidám képeit!Tessék,ez itt a tél!Igen,óvatosan kell vezetni a síkos úton,igen,figyelni kell kevésbé szerencsés embertársainkra,nehogy megfagyjanak.Mindeközben örülni is tessék,hogy a globális felmelegedés ellenére van még tél,lehet szánkózni,hógolyózni.Szerintem a hóemberkéteknek jó dolga van az udvarotokon ilyen vidám társaságban.Kata meg amilyen talpraesett,majd csak szerel magának egy saját hóembert.

    VálaszTörlés