Oldalak

2012. július 8., vasárnap

Miből lesz a cserebogár?

...akarom mondani a kerti bútor?


Ígérem, nem fokozom sokáig a feszültséget, hamar elárulom. :)
Tehát. Adva van egy Férj, aki szeret (és tud is) mindent megbütykölni. Fejéből ötletek pattannak ki, amik aztán előbb-utóbb testet is öltenek, az én őszinte csodálatomra. Pl. kitalálta, hogy újjá kell építeni a játszóteret, megtervezte, megvalósította. Régóta vágytunk már kerti bútorra, de a bolti kínálatot nézegetve sajnáltunk 60 (70, 100...)  ezer Forintot kiadni érte (házra gyűjtünk).
Ekkor Férj elkezdett barkácsoldalakat nézegetni a neten, ötlet után kutatva. Így talált rá a raklapból készült bútorokra. Már csak raklapot kellett szerezni valahonnan. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy unokatestvére gazdálkodik, és tőle tudtunk kérni jópár darabot (köszönjük Peti!). Vásárolni lehet több helyen is EUR raklapokat, de nekünk teljesen jó az egyutas is, főleg ha ingyen van. :)

egyutas raklapok

Neki lehetett állni a munkának. Először a padok készültek el. Pár változtatáson átestek menet közben, mire elnyerték végleges formájukat. Pl. a háttámlát később találta ki Zuram, hogy kicsit megdönti. A pad ülőrészének aljából pedig utólag kivett néhány lécet, mert elég testes darabok lettek így is.

a kezdetek

Katát is lázba hozta a barkácsolás. Kalapácsot és vésőt ragadott és nekilátott a munkának. :)

dolgozó nő :)

előkerült a (játék)fűrész is
A csiszolásban Marcika segédkezett a szokásos jókedvű munkastílusában.

Marci mester

jár a keze, mint a motolla :)

csiszolás után (azért Apa is csiszolt ám egy keveset rajta)
Az asztal lábait Zuram keresztapja készítette (köszönjük Árpi!). Eredeti terv szerint hagyományosan négy lábon állt volna, de itt is módosultak a tervek menet közben.

3D-s puzzle kezdőknek


ez már a haladó szint
tádámm! asztal :)
Csiszolás után diószínű páccal lefestette őket.


A párnákat is a Zuram készítette ám a padra (igen jó dógom van)! Hozzá az anyagot és a szivacsot Keresztmamitól kaptuk (köszönjük Marcsi mama!).




Ilyen lett, nekünk tetszik. A padokra még készülni fognak párnák a háttámlára is, de azt már nem bírtam kivárni, meg szerettem volna mutatni Nektek, mink van. :) Ha valakinek tetszik és kedvet kapott a készítéséhez, szívesen elmondjuk részletesebben is, hogyan készült. Csak tessék lájkolni az oldalt a Facebook-on, és fel lehet tenni a kérdéseket. :)

Most pedig szolgálati közlemény következik: hamarosan új helyre költözik a blog. Ha minden összejön, a következő bejegyzést már ott olvashatjátok. Remélem velünk tartatok ott is. Hogy kicsit csigázzam a kíváncsiságotokat, mutatok egy kis előzetest:


Ezt a fűszertartó szekrénykét varázsolom éppen újjá, amiről ment közben kiderült, hogy kb. 100 éves. Számíthatok Rátok, hogy velem tartatok az úton? ;)

ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a kerti bútor,gratulálok hozzá! És milyen jól felviszi a színes szivacs! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen. Szerintünk is vidám darab lett így. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez igen! Ti gyorsak vagytok és szorgosak, sőt még ügyesek is. Szuper lett! Gondolom a mókusok már kisajátították:)

    Mi már hat éve rakosgatunk hat darab raklapot, csak nézegetem őket, mert annyi ötlet lenne. Aztán még mindig ott vannak a góré mögött és patinásodnak. Khmmm, rohadnak. Vagyis fognak, de most még csak szürkülnek. Szóval azt nem tudom soha, hogy hogyan álljunk neki szétszedni, mert ugye, tele van bazi nagy szögekkel, de a faanyag meg lehetőség szerint károsodásmentesen kellene. Ti hogy oldottátok meg?

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük. :) Igen, gyerkőcök már birtokba vették, de nem éppen rendeltetésszerűen használják. Bebújnak alá és ott homokoznak. :D Nem elég nekik a homokozó. :)
    Na, megkérdeztem Zuramat. Azt mondja, a szürkülés az még nem akkora probléma, mert csiszolással sokat lehet javítani a kinézetén. Ő flexre szerelhető csiszolóval csinálta. A szögek már nem annyira egyszerű téma: kétféle típus van. Az egyiknél miután belelőtték a szöget, simán levágták a kiálló végét, a másiknál viszont elkalapálták. Azt elég nehéz úgy kiszedni, hogy a deszkák ne sérüljenek. Ő vésővel veselkedett neki.
    Szóval nem kis munka, de az eredmény miatt szerintem megéri. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi a segítséget, majd megvizsgálom az enyémeket.
    Más: azért láttam ám a mókusaid mögött a virágoskertedet:) Nagyon szépek a rózsák és jól nyomja még a tűzeső is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most jól lebuktam, hehe. Megláttad a virágágyás-dzsungelemet. :) A csiszolós képek már több, mint két hete készültek, még a forróság előtt. Azóta sajnos nem ilyen szépek a virágok, megsínylették a nagy meleget, hiába öntöztem minden nap őket. A tűzesőn még akad pár virág, azért is szeretem annyira, mert nagyon hosszan virágzik.

      Törlés