Oldalak

2012. június 8., péntek

Napelemes Robotmazsola és egyéb zöldségek

Kertészetünk legújabb fejlesztése a Napelemes Robotmazsola névre hallgató multifunkciós készülék.

szereti a kerti papucsok kipárolgását...

Igen sokoldalúan hasznosítható:

- alkalmas fűnyírásra: szereti rágcsálni a füvet, amelyet később visszaöklendez. Ez a kissé gusztustalan, ám annál hasznosabb funkció elősegíti a fű komposztálódását
- a pázsit trágyázását is megoldja szerves trágyával. Ez sajnos egy önként felvett funkció, szakembereink még dolgoznak a kiküszöbölésén
- macskariasztó funkció: a Napelemes Robotmazsola által őrzött területre macskának esélye sincs betenni a lábát
- babysitter funkció: a készülék gyengéd érzelmeket táplál kiskorúak irányában. (Az érzés kölcsönös.) Szívesen felügyeli őket és játszik velük, hagyja magát dögönyözni, időnként kispárna funkciót is betölt.

szee Mazsi!

játszi!

- cimbora funkció. Amint mondják: a kutya az ember legjobb barátja.

A készülék főbb tulajdonságai:
Automatikus feltöltés: önállóan csatlakozik a töltőállomásra. Ha meglátja a Gazdi kezében az ennivalót,  máris robog a táljához.
Napelem: a készülék integrált napelemet tartalmaz. Kedvenc időtöltése a napon történő heverészés, alvás, punnyadás stb.

Mazsi kisasszony napfürdőt vesz

Túlhevülés elleni védelem: ha már túl sokat feküdt a napon, a meleg elől a tuják alá húzódik hűsölni. Nagyjából ezt a két műveletet ismételgeti naphosszat. :)

Mazsi kisasszony hűsöl

Nincs károsanyag kibocsátás: ha a kaksit leszámítjuk...
Vezérlőpanel: segítségével a Robotmazsola személyre szabható. A későbbiekben egyszerű vezényszavak használatával irányítható... ha úgy tartja kedve. Egyéb esetekben úgy tesz, mintha nem hallaná a parancsot.
Hogy a címben említett egyéb zöldségekről is szó (vagy legalábbis kép) essék: íme a veteményes most. A képek az ideális állapotot tükrözik, vagyis kapálás után készültek.

bejárat a biokertbe

frissen kozmetikázva

padlizsánok

Védőnövények. Hogy mi ellen, arra még nem jöttem rá...
Különféle honlapokból, könyvekből és oktatóvideókból okulva a sárgarépákat idén két-két sor hagyma közé ültettem, plusz még a sorokba is palántáztam snidlinget, biztos, ami tuti alapon. A hozzáértők szerint a hagyma szaga megzavarja a répalegyeket, akik így majd nem találják meg a répáimat. Meg olyant is hallottam, hogy a répát éjszaka kell egyelni, mert akkor alszanak a kis dögök. (Az a baj, hogy én is.) Hát jelentem, nálunk vagy roppant intelligens répalegyek vannak, vagy túlságosan kifinomult a szaglásuk (mehetnének parfümőrnek), mert így is megtalálták, amit kerestek. :(

A következő képen elől látható a hagyma, ami mögötte nem kivehető, az a paradicsom, ami pedig amögött nem látszik, az a krumpli. :) Amúgy jó kép... :)

dzsungel
Feri bácsi trágyájától (na nem személyesen az övé, hanem a cocái produktuma) minden megtáltosodott a kertben. A paradicsomos áthatolhatatlan dzsungellé változott.

táltospar...adicsom

körömvirágok
Összességében elégedett lehetek, ugye? :) Csak levéltetvek ne lennének a világon...

A bejegyzéshez ihletet a www.husqvarna.com/hu/-ról merítettem. :)

ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/

7 megjegyzés:

  1. Szia, Juhmelitől találtam ide hozzád! Nagyon tetszik a konyhakerted (meg a kislányod )nagyon profi! :)A kutya is cuki :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Üdv nálunk! :) Köszönjük a dicséreteket. Örülnék, ha máskor is benéznél. :)

    VálaszTörlés
  3. Arra azért kíváncsi lennék, vajon Katus Szuperdadusmazsit is szólította-e fel a megszokott szeretetteljes-határozott módján az evésre. Vagy ezt csak a család embertagjainak tartogatja? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsit nem kell felszólítani, eszik magától is... :D

      Törlés
  4. Honnan tudod, hogy a répalegyek megtalálták a répát? IQ tesztet írattál velük, vagy már olyan izmosak a répák, hogy lehet húzogatni?
    A konyhakert még mindig nagyon bejön, a repülő is.
    Kata szokott belgyógyászost játszani Mazsival? Alaposan kitapintani a beleket, májat... Nálunk a macskák rendszeres vizsgálatokon vesznek részt. Persze szigorú felügyelet mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hete néztem, akkor már majdnem ujjnyi vastagok voltak a szebbek. Na jó, kisujjnyi... :D
      Persze lehet, hogy amit én amatőrként répalégynek vélek, az vmi teljesen más, de valamik eszik, az tuti :)
      Kata csak birkózik Mazsival, ráfekszik, meg a farkát próbálja meghúzgálni, mert tetszik neki, ahogy csóválja. Mazsi egy darabig tűri, aztán menekül szegény. :)
      A ti macskáitok még mindig jobban jártak, mint néhai nagymamámé. Nagyon égető rossz fiú unokatesóim szét akarták szerelni, hogy megnézzék, mitől "berreg" (dorombol) a macsek. Szerencsére némi fenyítés után meggondolták magukat. :)

      Törlés
    2. Ja, azt elfelejtettem: a repülőt Apukám csinálta a gyerekeknek. Nagy szélben forog a tengelye körül is, plusz még a propellere külön. :) Nagyon szupi kis repcsi.

      Törlés