Oldalak

2012. május 31., csütörtök

Feri bácsi szpesöledisön (különkiadás)

FIGYELEM! A szöveg nyugalom megzavarására alkalmas helyesírási hibákat és tájszólást nagy mennyiségben tartalmaz!


Főzőtanfolyam a la Feri bácsi 

Pár napja Szembeferibácsinál jártunk. Kicsit sok római salátát ültettem, gondoltam viszek belőle a nyusziknak. Amikor pitypangirtást rendeztem az udvaron, azt is átvittem nekik, nagyon szeretik. :)

2012. május 13., vasárnap

Breaking news: megszületett a kiscsacsi!

Ma nem akartam hinni a szememnek, amikor hazafelé tartottunk a szüleimtől. Rábahídvégen a csárda melletti karámban ott ácsorgott anyukája mellett -akiről itt írtam- a kiscsacsi. 

imbolygó lábakon
Szerintem ma születhetett meg, úgy láttam, még nedves a szőre, és olyan tétován imbolygó lábakon állt, nagyon kis vicces volt. :)

2012. május 11., péntek

Haszon(talan) állataink

A vidéki életforma velejárója az állattartás. A mi kis farmunk jelen körülmények között két fő csoportra oszlik: kutyákra és madarakra.
Amikor ebbe a házba költöztünk, a kerttel együtt "megörököltük" Koktélt is. Illetve én úgy szoktam fogalmazni, hogy lízingeljük. Nem a miénk, de többnyire mi használjuk. :) Ő a keresztlányunk kutyája. Akkor kapta, amikor még ők laktak itt. Közben elköltöztek, Koktél pedig maradt.


másfél óra fésülés eredménye

2012. május 7., hétfő

(Sz)épül a kertünk

Az elmúlt időszakban több újítás is történt a kertben, és még folyamatban is van két nagyobb projekt.
Apa és Marci felállították a kerti játszóházikót, ami a garázsban aludta át a telet.

Marci szerel

2012. május 4., péntek

Anyák napja az oviban

Anyák napi ajándékom

Nem tudom, máshol mi a szokás, de Marci ovijában nem közös Anyák napi ünnepély van, hanem minden kisgyerek egyedül köszönti meg az anyukáját. Ma nekem kellett érte mennem. Behívtak a csoportba, leültettek,  és Marcikám (kis segítséggel, hiszen a bárányhimlő miatt lemaradt a verstanulás elejéről) ezt a szép kis köszöntőt mondta:

2012. május 1., kedd

Művészcsaládból származom

Marcikám szörnyen unatkozott, míg bárányhimlős volt. Az unalmát bútordíszítéssel próbálta elűzni. Először a  mobil kiságyat nyomdázta össze. Mérgelődtem, megbeszéltük, hogy ilyent nem csinál többet, megígérte, majd... másnap megint összenyomdázta. Mérgelődtem, megbeszéltük, megígérte. Sejtve, hogy itt verbális eszközökkel nem fogok előbbre jutni, elraktam a nyomdát. Másnap zsírkrétával firkálta össze az ágyat. Mérgelődtem, megbeszéltük, megígérte. Negyedik nap a szekrény ajtaján fedeztem fel kreativitásának újabb nyomait, íme: