Oldalak

2012. március 26., hétfő

Marci megmondja...

Az utóbbi napok Marciság-termése:

Marci rajzol, amikor Kata a szokásos kaszkadőrmutatványai közepette felmászik mellé és kiborítja a ceruzás doboz tartalmát. Marci drámai hangon:
-Kata, mit csinálsz? Feláll a hajamon a szőr!

2012. március 24., szombat

Házi DIY vetélkedő, avagy fiús program vs. kreatív hobby

Marcival már múlt héten megkezdtük a nyusziváró készülődést. Húsvéti díszeket készítünk, hogy a tapsi tudja, hova kell hozni az ajándékokat. Nagyon szereti az ilyen közös kreatívkodásokat. Tegnap, miután hazahoztam az oviból, nagy csinnadrattával beígértem neki, hogy ha okosan eszik és alszik, akkor délután ajtódíszt fogunk közösen készíteni. A számításomba csak három aprócska hiba csúszott:

2012. március 22., csütörtök

Piszkos munkák

Valószínűleg én vagyok a mosógép- és mosószergyártók álma. Szinte nem telik el úgy nap, hogy legalább egy adag ruhát ne mosnék. Nem, nem szenvedek tisztaságmániában (a hangok is azt mondták...), de a gyerekeim olyan önfeledten tudják összemocskolni magukat, hogy azt öröm (?) nézni. Az alábbi képeken tisztán látszik, hogy nálunk kik végzik a piszkos munkát.

Ásika alagutat készít

2012. március 17., szombat

Megérkeztek a lepkék!

A napsütés felébresztette a lepkéket is. Mi és az egyik szomszédunk elvből nem használunk vegyszereket a kertünkben, a másikat pedig valószínűleg nem is érdekli, ezért mindig sokan vannak nálunk. Az igazsághoz tartozik, hogy bármilyen rusnya hernyót látok, inkább megmentem, mert ki tudja milyen szépséges lepke lesz belőle. Addig meg nyugodtan rágcsálja csak a virágaimat meg a zöldségeket, ha ez az ára annak, hogy később gyönyörködhessünk bennük. Ez a látvány szerintem megér néhány megcsócsált levelet:

Nappali pávaszem

2012. március 8., csütörtök

Csakazértis tavasz!

Petőfi óta tudjuk, hogy: "A virágnak megtiltani nem lehet..."  Szerencsére az én kertem is egyre virágosabb a hűvös idő ellenére is.

zsibavirág

2012. március 7., szerda

A kalandor és a kattanás

Tegnap este 9 óra után benéztem a szobába, hogy alszanak-e már a gyerekek. Látom, hogy Marci a fejére húzta a takarót. Meg akarom igazítani, hát ott vigyorog alatta. Kérdem tőle:
- Hát te miért nem alszol még?
- Ja bocs Anya, csak egy kicsit elkalandoztam.
- Elkalandoztál? És merre?
- Hát a Martha-ra. (Martha, a beszélő kutya c. rajzfilmből)

Ma este ránéz Apa orrára.
- Apa, neked miért van egy nagy kattanás (= pattanás) az orrodon?
- Biztos kamaszodok.
- Kamatozol?!?

:D


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/

2012. március 6., kedd

Szupermarci segít, ahol csak tud

Tegnapelőtt padlizsánt és paradicsomot ültettem. Nem kisebb segítségem volt, mint Szupermarci személyesen. Rendkívül nagy gondossággal rakosgatta bele a tőzegtáphengereket (megnéztem, ez az okos neve) a tálcákba.

Nagyon koncentrál, még a szája is nyitva maradt

2012. március 2., péntek

Supermanológia

Az élet nagy kérdései:
- Apa, én vagyok a Superman!
- Jól van, menjél pisilni Superman.
- Apa, a Superman-eknek van kukaca?
- Igen, van.
- És Apa, a Superman-eknek milyen WC-jük van?
:D

ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/

Napsütés, virágok, kertitörpék...

Gyönyörű idő van ma, igazi kertészkedős (naná). Délelőtt kimentünk a gyerekekkel, de én legszívesebben az egész napot kint tölteném. Sorra nyílnak a virágaim, a krókuszok, hóvirágok

krókuszok

hóvirágok

és már szép bimbósak a hunyorok is. 

hunyor

A tavasz egyik biztos jele az is, hogy kirajzottak a motorosok. 

motoros banda

Végre lehet jókat játszani a kertben. Marci leszállópályát rajzolt az aszfaltra (nagy nehezen lebeszéltük róla, hogy a házfalat is összefirkálja...)

aszfaltrajz művész


és buborékot fújt. Utóbbit nem tudtam lefényképezni, mert mindenáron belerobogott a képbe, ugyanis a fényképezőgépet vette célba a buborékokkal.
Kata is nagyon élvezi a szabadságot, lelkesen rohangál, aminek azért még elég sokszor hasraesés a vége. Ilyenkor mindig jön, hogy töröljem meg a kezét. A motorozás és a fűnyírózás a kedvence. Brümmög is hozzá. :)

motoros csaj

jó móka a fűnyírózás

Lecsücsült a sziklakert elé, úgy festett ott, mint egy igazi kis kertitörpe. :) Előszedtem onnan, leporoltam a gatyóját, visszaült. 

kertitörpe

ez milyen érdekes!

El is fáradtak a sok mókázásban, úgy alszanak mindketten, mint a kis bunda. :)


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új címünk: http://csaladiallapot.hu/